A szabadgyökök egészségkárosító hatásai

antioxidáns

A szabadgyökök egészségkárosító hatásáról és az ellenük harcoló antioxidánsokról manapság egyre többet hallunk. Nem biztos azonban, hogy mindenki tisztában van ezek jelentésével. Lássuk tehát, mit is takarnak e tudományos kifejezések.

Az oxigén nélkülözhetetlen az élethez, de káros is lehet, mert amikor a szervezetünkben lezajló folyamatok során az oxigén felhasználódik, kártékony molekulák, úgynevezett szabadgyökök keletkeznek.

A szabadgyökök sejtkárosító hatása felelős az öregedésért és más káros folyamatok, visszafordíthatatlan betegségek kialakulásáért, mint az ízületi gyulladások, szívbetegségek, rák.

A legfontosabb szabadgyök források az UV-sugárzás, dohányzás, légszennyezés, alkohol, zsíros ételek stb.

A testünkben keringő  káros molekulák ellen olyan természetes vagy mesterséges vegyületekkel védekezünk, amelyek lassítják vagy megakadályozzák az oxidációt, vagyis a szabadgyökök képződését. Ilyenek  az  A-, C-, E-vitamin, Q10 koenzim, béta karotin egyes ásványi anyagok (szelén, cink) és enzimek, összefoglaló néven: az antioxidánsok. A legfontosabb antioxidáns tartalmú élelmiszerek a nyers, natúr ételek valamint a zöldségek, gyümölcsök.

Az antioxidánsok nagy szerepet játszanak a DNS épségének megőrzésében, bioenergetikai folyamatainkban, az elöregedési, valamint a méregtelenítési folyamatokban. Fontos tehát, hogy napi rendszerességgel fogyasszunk olyan tápanyagokat, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat. A legtöbb élelmiszer és ilyen célra készített táplálkozás kiegészítő termék azonban csupán egy-két olyan jótékony összetevőt tartalmaz, ami hatékony védelmet biztosít a szabadgyökök ellen.

Magyarországon a MI-OX az első olyan készítmény, ami a legnagyobb mennyiségben antioxidánsokat tartalmazó gyümölcsöket egyetlen termékben egyesítve valóságos vitaminbombaként veszi fel a küzdelmet a sejteket károsító és a ráncok kialakulásáért felelős szabadgyökök ellen. Megfelelő mennyiségben adagolva optimalizálja a sejtműködést, ezáltal egészséges életfunkciókat garantál.

Az élelmiszerek antioxidáns hatásának mértékét az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) érték határozza meg, ami egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer. A MI-OX a négy legnagyobb ORAC értékkel rendelkező bogyós gyümölcs száraz kivonatából készült, a piacon fellelhető leghatásosabb koncentrátum, ami ezenkívül nem tartalmaz semmilyen felesleges adalékot.

A legnagyobb mennyiségben liofilizált acai bogyók találhatók a termékben. Az acai jelenleg a világ legnagyobb tápértékkel bíró gyümölcse, összetevői szinte az összes szervrendszerünk működésére jótékony hatással vannak, ezen kívül csökkentik a káros mutációkat is.

Az acai és az acerola a roboráló növények között a két legjelentősebb. Ezek képesek kiegyensúlyozni az életfunkciókat, biológiailag erősítik a szervezetet, sejtmegújító hatásúak.  Az acerola általános immunrendszer erősítő, C-vitamin tartalma 10-szer nagyobb, mint a narancsnak, a benne található vas pedig csökkenti a vérszegénységet.

Az áfonya  és a piros szőlő magjainak száraz kivonata magas flavonoid és rezveratrol tartalmú, ami rák ellenes, csökkenti a koleszterin szintet és stabilizálja az érfalak rugalmasságát.

MI-OX napi rendszeres alkalmazásával támogatjuk szervezetünket az egészségkárosító folyamatok elleni küzdelemben, betegségek megelőzésében, valamint a gyógyulási folyamatok meggyorsításában. Nem utolsó sorban pedig a MI-OX elősegíti a kozmetikai termékek öregedés gátló hatását.