Beköszöntött a kijózanítóan hűvös hajnalok, a szeles és esős napok korszaka

babassu

Vége a napsugaras pillanatoknak, az önfeledt szabadságnak, a nyár üdítő melegének és a csillagfényes estéknek. Beköszöntött a kijózanítóan hűvös hajnalok, a szeles és esős napok korszaka. Ideje visszatérni a földre, a kötelesség és a mindennapi rutin börtönébe. Egy ideig még vissza-visszatérnek a csodás élmények emlékei, még gyönyörű barna bőrünk is sokáig emlékeztet a csodás forró nyárra. De vajon más nyomot nem hagyott az elmúlt néhány hónap?

Ha tükörbe nézünk, és alaposabban szemügyre vesszük azt, aki visszanéz ránk, rögtön szembetűnhet, hogy bizony nem csak jótékony hatása volt a napocskának. Kissé hámlik itt, enyhén megereszkedett ott, kivörösödött és hát valljuk be-katasztrófa! Itt az ideje, hogy ne csak a rossz szokásokat dobjuk le magunkról, hanem azt a bőrt is, ami a nyár folyamán megvastagodott, leégett, kitikkadt. Az ősz kitűnő időszak, hogy rendbe hozzuk a károkat, valamint ez a megelőzés korszaka is a bőrápolásban. Néhány apró trükk a napi rutinhoz csapva és újra az az arc tekint vissza a tükörből, akire büszke voltál.

  • A száraz, hámló területek felbukkanásának oka a nagymértékű vízveszteség. Hihetetlenül tud húzódni és égni!  Ezt csak olyan mélyhidratáló krémmel szűntethetjük meg, ami bőven tartalmaz nyugtató anyagokat, vitaminokat és keringés javító összetevőket is. Innováció ebben a műfajban a krémgélek megjelenése. Ez a Jolly Joker!
  • Ha alapesetben is száraz a bőröd, esetleg még ráncok is találhatók rajta, akkor a zsírosabb, táplálóbb arckrémek és a radírozás lehet a tökéletes párosítás. Ne feledkezz meg a tested többi részéről sem!
  • A tisztálkodásnál az arc a legfontosabb. Kímélő arctejjel és tonikkal valóságos csodát tehetsz a bőröddel. Ha nem is tapasztalod a varázslatot azonnal, néhány év múlva biztosan ámul majd mindenki, hogy neked mitől ilyen szép még mindig a bőröd. Hát ettől!
  • A világos, vagy vöröses hajú és bőrű emberek ilyenkor se feledkezzenek meg a fényvédelemről. Legalább 15-ös SPF dukál..
  • Van néhány terület, ami ugyancsak kényes, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni a védelmükről. Ilyenek az ajkaink és a kezeink. Mindenki tapasztalta már mennyire fáj a kicserepesedett száj és hogy éget, ha kifújta a kezünket a szél. Ez könnyen megesik, ha nincs egy jó ajakápolód és egy gazdag kézkrémed. Ezek soha ne hiányozzanak a táskádból!

A szép nő ismérve az ápolt bőr! Ne feledd, néhány gondos pillanat most- irigy tekintetek pár év múlva… Szerintem megéri!