CÉLKITŰZÉS:

A diéta elkezdése előtt elengedhetetlen, hogy rövid és hosszú távú céljait kitűzze – ez a sikerhez vezető út egyik alappillére. Hiszen más és más célokat különböző módon, különböző időtartam alatt és eltérő intenzitással érünk el, ennek megfelelően dönthetünk a diéta alkalmazásának módjáról:

Cél Méregtelenítés 1.szakasz 2. szakasz 3. szakasz
Galileo Small

Néhány kg-ot lead, újra viselheti kedvenc ruháit

5 kg-ig

Összesen 25 nap

7 nap 2 nap 8 nap 8 nap
Galileo Medium

Megközelíti ideális testsúlyát, teste harmóniáját.

5-10 kg között

Összesen 47 nap

7 nap 10 nap 15 nap 15 nap
Galileo Large

Megszabadul felesleges kilóitól és megelőzi a súlytöbblettel járó betegségek kialakulását.

10 kg felett

Összesen 64 nap

7 nap 15 nap 21 nap 21 nap

Ezen irányvonalak mentén választjuk meg diétája hosszát, intenzitását.

 

MÉREGTELENÍTÉS

A Galileo diétát 7 napos méregtelenítéssel kell kezdeni, annak érdekében, hogy az így megtisztult szervezetre a diéta hatékonyan kifejtse hatását a további szakaszokban.

  • Napközben 1,5 liter Galileo vízelvezető, méregtelenítő folyadék fogyasztása – 35 ml, koncentrátumból higított,
  • Napi 1 db Re-Start kapszula az első 5 napon, napi 2 db Re-Start kapszula a további két napon,
  • Napi 1 tasak Flodir10 fogyasztása egy pohár vízben feloldva- étkezésektől távoli időpontban
  • Nem fogyasztható alkohol, édesség, tej és tejtermék.

 

 

TÁMADÁS, EGYENSÚLYBA HOZÁS, SÚLYFENNTARTÁS

1. szakasz– TÁMADÁS

(2-15 nap időtartamig)

Ebben a szakaszban a ketogenezis mechanizmusa aktivizálódik, vagyis az az anyagcsere folyamat, mely a zsírokat energiaforrásként hasznosítja.

Ehhez az eredményhez határozottan korlátozni kell az összes szénhidrátot – vagyis szénhidrát tartalmú élelmiszer nem fogyasztható.

Ez a szakasz aktiválja az anyagcsere folyamatokat, mivel a szénhidrát megvonásával a szervezetet önálló glükóz termelésre készteti, alapanyagként saját zsírtartalékait felhasználva. Erre a máj által termelt ketontestekkel együtt kerül sor (ketogén szakasz), amit a szervezet a zsírokkal együtt a glükóz szintetizálására használ fel, melynek eredménye a gyors fogyás.

Ez a szakasz meghatározó a diéta sikere szempontjából, tehát a megadott protokolltól csak kevés esetben lehet eltérni.

Az éhségérzet csökkentéséhez javasoltak a speciális Galileo diétás ropogtatni valók (grissini, cracker, frollini), melyek az ajánlott menükön kívül is fogyaszthatók.

2. szakaszEGYENSÚLYBA HOZÁS

(8 -21  nap időtartamig)

Ennek a szakasznak a célja a fogyási folyamat fenntartása a hosszú távú eredmények elérése érdekében. A diétás program főszereplői továbbra is a fehérjék maradnak, de fokozatosan bevezetésre kerül néhány olyan élelmiszer, melyek fogyasztása a támadási szakasz során tilos (mivel szénhidrát tartalmúak). Ez rugalmasabbá és könnyebben betarthatóvá teszi a diétát.

Ebben a szakaszban a ketogenezis megszakad, mert a szénhidrátok szinte teljes megvonása miatt bekövetkezett súlyvesztést egy kiegyensúlyozottabb fogyásnak kell követnie, melynek célja hogy a szervezet hozzászokjon az új diétához.

 

Ebben a szakaszban szakaszban kerül bevezetésre a Galileo Tagliatelle, egy speciális, alacsony szénhidráttartalmú tészta, mely kellemesebbé teszi a menüt anélkül, hogy befolyásolná a testsúlyt.

3. szakaszSÚLYFENNTARTÁS

(4-14 nap időtartamig)

A SÚLYFENNTARTÁS során bekövetkező fogyás lassabb, de folyamatos, a cél az egészséges és helyes táplálkozásra „nevelés”, továbbá a kitűzött súly elérése, és az anyagcsere átállítása az új táplálkozási módra.

A cél elérését követően, hogy ne hiúsuljanak meg a fogyás érdekében hozott áldozatok, alapvető fontosságú egy kiegyensúlyozott és túlzásoktól mentes táplálkozás követése, melynek egy egész életre szóló szokássá kell válnia.

 

ÉS MI LESZ A DIÉTA UTÁN?

A Galileo diéta után más fogyókúrákkal ellentétben Önnek nem kell a jojó- effektustól tartania, erre is van kidolgozott tervünk!

Egy kis odafigyeléssel és az eddigre már megszokott kiegyensúlyozott táplálkozással garantáltan megtarthatja elért súlyát, alakját.

A fogyasztható élelmiszerek táblázatát a diéta befejezését követően is útmutatóként kell kezelni- ekkor már nem szükséges az engedélyezett élelmiszerekre vonatkozóan szigorúan betartani, de jó, ha fejben tartja, hogy az asztalnál nem szabad túlzásba vinni a mennyiségeket!

Javaslatunk az, hogy egy vagy több fogást helyettesítsen Galileo Diétás termékekkel minden egyes alkalommal, amikor szükségét érzi (például ha túlzásba vitte az evést, ha étkezési időn kívül megéhezik, vagy ha ebédszünetben a gyorsétkezdék és pékségek helyett egészségeset enne inkább).