Keringési szervrendszer

Keringési szervrendszer

A keringési rendszer feladata sokrétű: biztosítja a szervek közötti összeköttetés megteremtésével az anyag forgalmat, segítségével jut az oxigén és minden tápanyag a sejtekhez, valamint távozik a szén-dioxid és egyéb  bomlás termékek szervezetünkből. Az ember keringési rendszerét egy komplex érhálózat alkotja, a benne keringő folyadék a vér, melyet a szív pumpáló munkája tart mozgásban. A vérben szállítódnak a hormonok és az egészségünket védő immunsejtek is.

Az erek megbetegedései rendszerint hosszú idő alatt alakulnak ki. Némelyik alig produkál tüneteket, vannak, amik  enyhe kényelmetlenségeket okoznak csupán, de vannak,  amelyek súlyos következményekkel járhatnak ha nem kezelik őket.

Leggyakoribb a végtagok keringésének elégtelensége, amelynél legkorábbi tüneteként a láb, lábszár hideg érzete, gyalogláskor a vádlikban jelentkező fájdalom, de nyugalmi zsibbadás és bizsergés is jellemezhet. Ezek általában vénás keringési zavarokra utalnak. A felületes vénákban a szív felé keringő vér folyik, melynek egyirányú haladását az érfalon található billentyűk biztosítják. Ha ezek a billentyűk károsodnak, a vér visszaszivárog és felgyülemlik, az érfal pedig kitüremkedik. Érdemes már az első jeleknél a kezelés elkezdése, amikor még csak a nehéz láb érzésére panaszkodunk.

 

Ha az arcon jelentkeznek keringési problémák, azt egyaránt okozhatják külső és belső tényezők. A külső környezeti hatásokra, UV-sugárzásra, időjárási viszontagságokra a bőrünk kipirulással reagál. Ha gyakran fordul elő a hajszálerek  tágulása és szűkülése, akkor az erek egy idő után rugalmatlanná válnak és állandósul az arcpír, kialakul a rosacea.

 

Belső zavarok egyaránt okozhatnak hajszálér tágulatokat bőrünkön. Ilyenek az elsalakosodás, gyomor vagy emésztési problémák következményeként kialakuló állandósuló bőrpír. A károsító tényezők kiküszöbölése  nagyban hozzájárul a a bőrkép javulásához.

 

Általunk javasolt termékek:

  • VENIL GÉL
  • VENIL KAPSZULA
  • DPURA-T
  • DEPURA FLOR
  • TÁPLÁLÓ NYUGTATÓ ARCKRÉM-  BABASSU
  • NAPPALI ARCGÉL -BABASSU