Légző rendszer

légző szervrendszer

A légzés a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen oxigén felvétele és a képződő széndioxid leadása. Ez a folyamat a légző rendszer részein, a légutakon és a tüdőn keresztül történik. A felső légutak feladata a belélegzett levegő megszűrése és felmelegítése. Az alsó légutakhoz tartozó tüdő hörgőrendszere és léghólyagocskái végzik a gázcserét. Az orrüregbe jutó nagyobb szennyeződések az orrlyuk szőrein fennakadnak, a kisebbeket a garat nyálkahártyája szűri meg.

A tél beköszönte elsősorban a légúti megbetegedéseknek kedvez. Ezeket általában olyan baktériumok és vírusok okozzák, melyek cseppfertőzéssel, tüsszentéssel, köhögéssel terjednek.

Időjárásunk változékonnyá válásával, a nappalok megrövidülésével kevesebb napfényhez jutunk, kiürülnek nyári tartalékaink. A kiegyensúlyozatlan táplálkozás és stresszes életmód csak további tényezői immunrendszerünk leromlásának. Az általános állóképesség hanyatlása védtelenné tesz bennünket a környezeti hatások ellen. Nagy hidegben az emberek több időt töltenek zárt terekben, ahol az alacsony páratartalom és a fűtött száraz levegőjű helységek csak tovább fokozzák a kórokozók ideális életkörülményeit.

A felső légutak nyálkahártyáján megtelepedő vírusok helyi – és általános tüneteket produkálnak: gyengeség, elesettség,, hőemelkedés, láz, orrfolyás, tüsszögés, torokfájás, köhögés. Ezek alapesetben néhány nap alatt gyógyulnak, azonban legyengült egyéneknél szövődmények alakulhatnak ki.

A belélegzett kórokozók hatására az orr és a garat nyálkahártya megduzzad, begyullad- kialakulnak a légúti megbetegedések, melyek folyamatosan ingerlik a köhögési receptorokat. A besűrűsödött váladék a gyulladásos megbetegedések egyik velejárója. Ennek eltávolításához olyan anyagok szükségesek, melyek hígítják és segítik a köpet kiürítését a légcsőből és a hörgőkből a köhögéssel.

Sok estben azonban csak kaparó, szúró,égő érzés alakul ki a torokban. Ez a kellemetlen erős fájdalmakkal járó tünet nem feltételezi azonban a köhögés kialakulását. Elegendő egy helyileg alkalmazható fájdalom csillapító, nyálkahártya nyugtató készítmény.

Általunk javasolt termékek:

  • LARIN GÉL
  • LARIN SPRAY
  • PEKTOVON