Miért érzékenyebb a bőröm télen, mint nyáron?

teli-bor

Miért érzékenyebb a bőröm télen, mint nyáron?

A hideg időben legtöbben úgy érezzük, hogy bőrünk ég, viszket, száraz. A metsző hideg gyengíti a természetes védelmet nyújtó zsíros réteget a bőrfelszínen, melynek pótlása elengedhetetlen. A paraffin olaj helyett azonban sokkal hatásosabbak és egészségesebbek a növényi olajok.

Mit tehetnék a kipirosodó orrom védelméért?

A keringés lelassulása és gyulladásos folyamatok jelenléte okozza a rezes orr-hatást. Használjunk az érzékenységének megfelelő nyugtató készítményeket nappalra fényvédővel, kipirosodást csökkentő hatóanyagokkal.

Igaz, hogy télen is kell napvédőt használni?

A napfény a ráncosodás legfőbb előidézője, amiért az UV-sugárzás egész évben felelős. Célszerű tehát fényvédős hidratáló krémet vásárolni hideg időben is.

Hogyan akadályozzam meg, hogy a hidegben kicserepesedjen az ajkam?

Az átlagos ápolók magas glicerin tartalma elvonja a nedvességet az ajkainkból. Ezt finom ízükkel leplezik a gyártók, így szívesen használjuk egyre többször. Észre sem vesszük milyen sokat vásárolunk belőle. A természetes olajokból készült változat egy-két használatot igényel naponta, mégis tökéletesen véd.

Télen még jobban szárít a szappan. Miért?

A szappanok használata- összetételük miatt- egyre több tanulmány szerint az egészséges bőrnek is káros, hát még az érzékeny fajtának. A bőrtípusok igényeire fejlesztett arclemosók nemcsak tisztítanak, de már a lemosás közben pótolják az elvesztett nedvességet és óvják az érzékeny területeket.

Kézfejem gyakran kiszárad és apró foltok jelentek meg rajta. Mit tegyek?

Az UV-sugárzás a kezeinket sem kíméli. Az apró foltok a napkárosodás jelei, melyek gyakran párosulnak a kiszáradással. Kezünket gondosan kell táplálnunk és védenünk hidegben is. A kézkrémek is tartalmaznak már fényvédőket. Keressük ezeket a típusokat.