Minden közül, ami szavak nélkül beszél, az illatok a leghangosabbak

illatok

Hatással van egy férfira egy nő illata, mint első benyomás? Illat alapján is eldönthetik a férfiak, hogy illik-e hozzájuk a partnerük.

Amikor egymáshoz közeledünk partnerünkkel, és beszippantjuk illatát, azt a pillanatot soha sem felejtjük el. Emlékezetünkbe vésődik. Ezt nevezhetnénk első pillantás helyett „első illantás”-nak is.

Ki ne találkozott volna olyan illatot viselő személlyel életében, akiről még ismeretlenül is véleményt formál, legyen az pozitív vagy negatív. Pacsuli, édes, bársonyos, szúrós, és még sorolhatnánk az illatok jellemzőit.  Egyes szakemberek szerint a testszag, az illat is éppen olyan meghatározó lehet egy partnerkapcsolatban, vagy a szexuális életben, mint bármilyen más vizuális élmény,  csak az illatok a tudatra és a pszichére vannak hatással.

Éppen emiatt van, aki tudatosan választ parfümöt, vannak, akik tudat alatt választják ki saját illatukat, ízlésüknek megfelelően. Ebben is különböznek egymástól, és mivel különböznek, személyiségüket is tükrözi illatválasztásuk.

Amennyiben egy hölgy nem a  személyiségének tetsző  illatot választ, elképzelhető, hogy a kiszemelt férfi nem mutat érdeklődést.A tudatalatti szintén megmondja, mely illatok nem passzolnak, mert az ember nem érzi jól magát egy  olyan illat viselésekor, ami nem tükrözi személyiségét. Éppen ugyan úgy, mint ahogyan egy ruhában sem, ha az nem ízlésüknek megfelelő, és csak a divat miatt öltötték magukra.

Manapság azonban a parfümök nagyon fontos szerepet játszanak a szerelmi életben is. Az már más kérdés, hogy a választott illat illik-e a személyiséghez, és az is fontos kérdés, hogy az illatanyag a saját feromonokkal keveredve, milyen hatást vált majd ki.

Amikor kiválasztanak egy kozmetikai terméket, akkor vele együtt illatot is választanak. A hölgyek legyenek óvatosak, mert a túl erős illatok inkább taszítóak, mint sem vonzóak a férfiak számára. Semmiképpen ne válasszanak csak azért egy illatot, mert úgy gondolják partnerüknek az vonzóbb lesz. Nem fogják jól érezni magukat, különösen akkor, ha ők maguk nincsenek kibékülve az adott illattal.